Vegansk drottningtårta

Botten på tårtan med en god smak av kakao ger ett härligt crunch till fyllningen som är len med en fräsch smak av bär och kokos. En riktig sommartårta som går att göra på både färska och frysta bär. Denna tårtan är vegansk och innehåller varken laktos eller gluten.

Ingredienser

ca. 12 bitar

Botten Fyllning  
2,5 dl dadlar 2 burkar kokosgrädde  
2,5 dl Superfruit solrosfrön 0,75 dl Superfruit agavesirap  
1 dl kokos 1 msk limejuice  
0,5 dl boveteflingor 2 dl hallon  
0,5 dl Superfruit kokosolja, neutral 1 dl blåbär  
1 msk Superfruit chiafrön 3 tsk agar agar  
1 msk sesamfrön 2 msk Superfruit kokosolja, neutral  
1 tsk Superfruit kanel    
1 dl Superfruit kakaopulver    

Botten: Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller i en kraftfull mixer tills du har en grov blandning som håller ihop om du pressar den mellan fingrarna. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med avtagbar kant. Tryck ut blandningen jämnt i botten på formen och ställ in formen i frysen i ca 30 min.

Fyllning: Mixa ihop kokosgrädde, bär, agave och limejuice i en mixer, matberedare eller med en stavmixer tills du har en helt slät smet. Häll smeten i en kastrull och vispa i agar agar, koka upp under omrörning. Sänk värmen och lät sjuda i 5 minuter. Tillsätt kokosoljan och mixa med stavmixer eller i en mixer så att kokosoljan blandas in ordentligt. Låt blandningen svalna i ca 20 minuter och häll den sedan i formen med den kalla kakbottnen, ställ in formen i kylen till tårtan stelnat. Servera med hallon och blåbär ovanpå tårtan.